Keto polévky. Recepty, které zahřejí a pomohou zhubnout

Říká se, že polévka je grunt. K tomu přidejte fakt, že jde o skvělé nízkosacharidové jídlo s (opravdu) snadnou přípravou a širokou škálou chutí. Uvařit ji můžete v podstatě z čehokoliv, což inspiruje k využití přebytků. A to pořád není všechno. Experimentování s dochucením pomocí koření a bylinek omezuje snad jen váš vkus a navíc, jde o perfektní kancelářské jídlo. Pokud nemáte kde ohřívat, jednoduše ji přineste v termosce. Tak dobrou chuť! 

Vývar s proteinovými nudlemi

Česká klasika vylepšená proteinovými nudlemi nikdy nezklame. Připravte si:

  • Směs zeleniny nakrájené na menší kousky
  • Na kuřecí variantu jedno kuřecí prso 
  • lžíci olivového oleje
  • sůl, pepř, bobkový list (koření do polévky dle chuti)

Zahřejeme lžíci olivového oleje, opečeme zeleninu a zalijte vodou. Poté osolíme, přidáme koření a v případě kuřecí varianty také kuřecí maso. Vaříme cca 20 – 30 minut. 10 minut před koncem je čas na proteinové nudle, které vaříme do měkka. Dochutíme, ozdobíme petrželí nebo pažitkou a servírujeme.

PRODUKT TIP: Máte rádi celestýnské nudle? Nakrájejte si je z proteinové omelety, kterou připravíte snadno, rychle a v mnoha příchutích. Doporučujeme tu se šunkou nebo houbami

Exotika z Maroka s kysaným zelím

Na pikantní polévku s paprikovým základem a českou tečkou si připravte:

  • kysané zelí (množství dle vlastního uvážení)
  • cibule
  • 1 balení marocké polévky
  • koření, příp. bylinky dle vlastní chuti

Kysané zelí důkladně propláchneme, pokrájíme na menší kousky, krátce podusíme a možná přidáme i kousek cibule. Marockou polévku připravíme podle návodu, ohřejeme a doplníme zelím podle vlastní chuti. Okořeníme a přidáme bylinky. A pokud chcete změnu, vyzkoušejte místo zelí hlívu ústřičnou – od dršťkové je k nerozeznání. 

Bramborová z BrKaše

Na krémovou bramboračku jako od maminky si připravte: 

  • 1 proteinovou bramborovou kaši 
  • Kousek zeleninového bujónu 
  • sušené houby
  • Zeleninu podle chuti – kořenová zelenina, květák, brokolice
  • sůl, pepř, kmín, majoránka, česnek

Sušené houby povaříme v cca 1/4 l osolené vody, přidáme kmín, zeleninový bujón, nakrájenou zeleninu podle vlastního výběru a vaříme, až zelenina změkne. Bramborovou kaši rozmícháme ve větším množství studené vody a za stálého míchání přimícháme do polévky. Necháme krátce přejít varem, dosolíme a dochutíme česnekem, majoránkou a pepřem.

TIP: Svačinky. Proč svačit, kdy, jak, a na čem si pochutnat.