Říká se, že polévka je grunt. K tomu přidejte fakt, že jde o skvělé nízkosacharidové jídlo s (opravdu) snadnou přípravou a širokou škálou chutí. Uvařit ji můžete v podstatě z čehokoliv, což inspiruje k využití přebytků. A to pořád není všechno. Experimentování s dochucením pomocí koření a bylinek omezuje snad jen váš vkus a navíc, jde o perfektní kancelářské jídlo. Pokud nemáte kde ohřívat, jednoduše ji přineste v termosce. Tak dobrou chuť!
Vývar s proteinovými nudlemi
Česká klasika vylepšená proteinovými nudlemi nikdy nezklame. Připravte si:
- Směs zeleniny nakrájené na menší kousky
- Na kuřecí variantu jedno kuřecí prso
- lžíci olivového oleje
- sůl, pepř, bobkový list (koření do polévky dle chuti)
Zahřejeme lžíci olivového oleje, opečeme zeleninu a zalijte vodou. Poté osolíme, přidáme koření a v případě kuřecí varianty také kuřecí maso. Vaříme cca 20 – 30 minut. 10 minut před koncem je čas na proteinové nudle, které vaříme do měkka. Dochutíme, ozdobíme petrželí nebo pažitkou a servírujeme.
PRODUKT TIP: Máte rádi celestýnské nudle? Nakrájejte si je z proteinové omelety, kterou připravíte snadno, rychle a v mnoha příchutích. Doporučujeme tu se šunkou nebo houbami.

Exotika z Maroka s kysaným zelím
Na pikantní polévku s paprikovým základem a českou tečkou si připravte:
- kysané zelí (množství dle vlastního uvážení)
- cibule
- 1 balení marocké polévky
- koření, příp. bylinky dle vlastní chuti
Kysané zelí důkladně propláchneme, pokrájíme na menší kousky, krátce podusíme a možná přidáme i kousek cibule. Marockou polévku připravíme podle návodu, ohřejeme a doplníme zelím podle vlastní chuti. Okořeníme a přidáme bylinky. A pokud chcete změnu, vyzkoušejte místo zelí hlívu ústřičnou – od dršťkové je k nerozeznání.
Bramborová z BrKaše
Na krémovou bramboračku jako od maminky si připravte:
- 1 proteinovou bramborovou kaši
- Kousek zeleninového bujónu
- sušené houby
- Zeleninu podle chuti – kořenová zelenina, květák, brokolice
- sůl, pepř, kmín, majoránka, česnek
Sušené houby povaříme v cca 1/4 l osolené vody, přidáme kmín, zeleninový bujón, nakrájenou zeleninu podle vlastního výběru a vaříme, až zelenina změkne. Bramborovou kaši rozmícháme ve větším množství studené vody a za stálého míchání přimícháme do polévky. Necháme krátce přejít varem, dosolíme a dochutíme česnekem, majoránkou a pepřem.
TIP: Svačinky. Proč svačit, kdy, jak, a na čem si pochutnat.